Erzurum Çifte Minareli Medrese / Erzurum Çifte Minareli Medrese Çevre Düzenleme ve İşyeri ... - 30.50m x 12.20m ölçülerindeki ince uzun avlunun dört tarafı revaklar ile çevrilidir.

Erzurum Çifte Minareli Medrese / Erzurum Çifte Minareli Medrese Çevre Düzenleme ve İşyeri ... - 30.50m x 12.20m ölçülerindeki ince uzun avlunun dört tarafı revaklar ile çevrilidir.. Çifte minareli medrese is an architectural monument of the late seljuk period in erzurum city, erzurum province, turkey. Yaklaşık 35x46 metre boyutlarındaki kesme taş medrese; Kitabesi olmadığından ne zaman yapıldığı ve gerçek adı bilinmez. Yapının, geçmişte şehri kuşatan dış surlara yaslanan doğu cephesi, eksenden güneye doğru hafifçe. Erzurum çifte minareli medrese için en iyi fiyat garantisi ile yerinizi şimdi ayırın, ödemesini sonra yapın.

Murad tarafından onarılarak top dökümhanesine çevrilmiştir. Fotoğraf | çifte minareli medrese, erzurum. Yapının, geçmişte şehri kuşatan dış surlara yaslanan doğu cephesi, eksenden güneye doğru hafifçe. Erzurum şehir merkezinde, tebriz kapı'da yer alan çifte minareli (hatuniye) medresesi, anadolu'nun açık avlulu en büyük medresesi olup yakınında; Selçuklulardan kalan tarihi medrese taş işçiliği ve görkemi mesajlar barındıran figürleri ve işçiliğiyle göz dolduruyor.

"ERZURUM ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE" ÜZERİNE BİR DENEME ...
"ERZURUM ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE" ÜZERİNE BİR DENEME ... from 3.bp.blogspot.com
In the same route, you can see many historical buildings and constructions. Бесплатно скачать erzurum çifte minareli medrese в mp3. Iki katlı, dört eyvanlı ve açık avlulu medreseler grubuna giriyor. Fotoğraf | çifte minareli medrese, erzurum. Çifte minareli medrese is an architectural monument of the late seljuk period in erzurum city, erzurum province, turkey. Rogers, the çifte minare at erzurum and the gök medrese at sivas, anatolien studies, xv, ankara 1965, s. Kümbeti erzurum' da bulunan kümbetlerin en büyüğüdür. Medresenin güney eyvanının dip duvarına bitişik yerde bulunan kümbet, çifte minareli medrese kümbeti maddesinde anlatılmıştır.

Çifte minareli medrese is an architectural monument of the late seljuk period in erzurum city, erzurum province, turkey.

Erzurum çifte minareli medrese on wn network delivers the latest videos and editable pages for news & events, including entertainment, music çifte minareli medrese is an architectural monument of the late seljuk period in the turkish city of erzurum. Medrese rusların erzurum'a girdiği (1828) güne kadar faal olarak. Çifte minareli medrese erzurum'un sembolü haline gelen bir selçuklu eseridir. Binanın görkemli ön cephesinde, bir merdivenle çıkılan ve dışa doğru çıkıntı oluşturan taçkapı, bitki örgülü bordürle çevrili. Çifte minareli taç kapısı onun gerisinde bulunan giriş eyvanı, eyvanın sağında bulunan kubbeli mescid mekanı, diğer taraftaki tonozlu meka n ve köşe odaları ile yine gök medrese ile benzerlik gösterir. Bu tarihi eser günümüze kadar varlığını koruyabilmiş ve bulunduğu erzurum ilinin sembolü haline gelmiştir. Erzurum'un simgesi haline gelen çifte minareli medrese, selçuklular zamanına aittir. Murad tarafından onarılarak top dökümhanesine çevrilmiştir. Yivli çifte minare ve giriş kapısı çok etkileyiciydi. Dolayısıyla erzurum çifte minareli medrese mimarisi baştan sonuna kadar bizim olması gerekiyor, fakat maalesef tarihte yaşadığımız bazı olaylar buna el vermedi ve birçok tarihimizin ve kültürümüzün elimizden alınmasına sebep olduk. Erzurum's çifte minareli medresesi (twin minarets madrasa), built in the second half of the thirteenth century, has a colorful history not only as. Erzurum's most iconic medieval landmark features twin fluted minarets with detailing in blue glaze on brick. Bitkisel bezeme ise, taç kapıda avlu sütunlarının birbirine bağlayan kemerlerin yüzlerinde ve kümbetin içinde karşımıza çıkar.

Medrese rusların erzurum'a girdiği (1828) güne kadar faal olarak. Alaeddin keykubad'ın kızı hüdâvent hatun tarafından 1253 yılında yaptırılmış olan bu tarihi yapı, anadolu'nun en büyük san'at şaheserlerinden biridir. Erzurum's most iconic medieval landmark features twin fluted minarets with detailing in blue glaze on brick. Çifte minareli medrese, oldukça tezyinatlı fakat bezeme elemanları ile yer yer yarım kalmış bir yapıdır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilir.

Erzurum Çifte Minareli Medrese - Kültür Portalı - Medya ...
Erzurum Çifte Minareli Medrese - Kültür Portalı - Medya ... from www.kulturportali.gov.tr
Dolayısıyla erzurum çifte minareli medrese mimarisi baştan sonuna kadar bizim olması gerekiyor, fakat maalesef tarihte yaşadığımız bazı olaylar buna el vermedi ve birçok tarihimizin ve kültürümüzün elimizden alınmasına sebep olduk. Çifte minareli medrese, oldukça tezyinatlı fakat bezeme elemanları ile yer yer yarım kalmış bir yapıdır. Iki katlı, dört eyvanlı ve açık avlulu medreseler grubuna giriyor. Her biri 26 metre yüksekliğindeki rengarenk çinilerle süslü çift minare, bu tarihi esere isim olmuştur. Selçuklu sultanı alaaddin keykubat'ın kızı olan hundi hatun veya i̇lhanlı hanedanlarından padişah hatun tarafından yaptırılmış olma ihtimalinden dolayı. Yivli çifte minare ve giriş kapısı çok etkileyiciydi. The cifte minareli medrese was built in late 13th century. Selçuklu sultanı alaaddin keykubad'ın kızı hundi hatun veya i̇lhanlı hanedanı'ndan padişah hatun tarafından yaptırılmış olabileceği düşüncesiyle buna hatuniye medresesi de denmektedir.

Çifte minareli taç kapısı onun gerisinde bulunan giriş eyvanı, eyvanın sağında bulunan kubbeli mescid mekanı, diğer taraftaki tonozlu meka n ve köşe odaları ile yine gök medrese ile benzerlik gösterir.

Erzurum's çifte minareli medresesi (twin minarets madrasa), built in the second half of the thirteenth century, has a colorful history not only as. Erzurum'un sembolü haline gelen çifte minareli medrese'nin kitabesi olmadigindan, yapilis tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Бесплатно скачать erzurum çifte minareli medrese в mp3. Medresenin güney eyvanının dip duvarına bitişik yerde bulunan kümbet, çifte minareli medrese kümbeti maddesinde anlatılmıştır. Selçuklulardan kalan tarihi medrese taş işçiliği ve görkemi mesajlar barındıran figürleri ve işçiliğiyle göz dolduruyor. Selçuklu sultanı alaaddin keykubat'ın kızı hundi hatun veya i̇lhanlı hanedanları'ndan padişah hatun tarafından yaptırılmış olabileceği düşüncesi ile. Hatuniye medresesi olarak da anılan eserin türk i̇slam ve vakıf eserleri müzesi olarak hayatına devam etmesi için çalışmalar başlatıldı. Erzurum 4k çifte minareli medrese ve erzurum kalesi by drone erzurum çifteminareli erzurumkalesi.mp3. Çifte minareli medrese, oldukça tezyinatlı fakat bezeme elemanları ile yer yer yarım kalmış bir yapıdır. Binanın görkemli ön cephesinde, bir merdivenle çıkılan ve dışa doğru çıkıntı oluşturan taçkapı, bitki örgülü bordürle çevrili. Cami, müze ve tarihi yer. Selçuklu sultani alaaddin keykubat'in kizi hundi hatun veya ilhanli hanedanlarindan padisah hatun tarafindan yaptırılmış. Bununla beraber xii.yüzyılın ortalarına ait bir saltuklu eserinin kalıntıları üzerine yapılmıştır.

Bununla beraber xii.yüzyılın ortalarına ait bir saltuklu eserinin kalıntıları üzerine yapılmıştır. It has 19 rooms at the ground floor and 18 rooms at the second floor. Selçuklu sultanı alaaddin keykubat'ın kızı hundi hatun veya i̇lhanlı hanedanları'ndan padişah hatun tarafından yaptırılmış olabileceği düşüncesi ile. Murad tarafından onarılarak top dökümhanesine çevrilmiştir. Erzurum ulu camii, erzurum kalesi, narmanlı camii, üç kümbetler, ebu i̇shak k.

Panoramio - Photo of Erzurum - Çifte Minareli Medrese
Panoramio - Photo of Erzurum - Çifte Minareli Medrese from static.panoramio.com
Alaeddin keykubad'ın kızı hüdâvent hatun tarafından 1253 yılında yaptırılmış olan bu tarihi yapı, anadolu'nun en büyük san'at şaheserlerinden biridir. Medresenin güney eyvanının dip duvarına bitişik yerde bulunan kümbet, çifte minareli medrese kümbeti maddesinde anlatılmıştır. Selçuklu sultanı alaaddin keykubat'ın kızı olan hundi hatun veya i̇lhanlı hanedanlarından padişah hatun tarafından yaptırılmış olma ihtimalinden dolayı. Erzurum çifte minerali medrese eski dönemlere dayanan ve mimarisiyle görenleri hayrete düşüren nadide bir tarihi eserdir. Bununla beraber xii.yüzyılın ortalarına ait bir saltuklu eserinin kalıntıları üzerine yapılmıştır. Kümbeti erzurum' da bulunan kümbetlerin en büyüğüdür. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilir. Çifte minareli medrese (hatuniye medresesi), türkiye'de erzurum i̇linde bulunmaktadır.

Çifte minareli medrese'de kullanılan geometrik süslemeler daha çok avludaki sütun gövdelerinde, eyvanların cephelerinde, öğrenci odalarının kapı silmelerinde görülür.

Selçuklulardan kalan tarihi medrese taş işçiliği ve görkemi mesajlar barındıran figürleri ve işçiliğiyle göz dolduruyor. The cifte minareli medrese is located on the cultural route of erzurum. Erzurum'un simgesi haline gelen çifte minareli medrese, selçuklular zamanına aittir. Cami, müze ve tarihi yer. Erzurum's most iconic medieval landmark features twin fluted minarets with detailing in blue glaze on brick. Erzurum çifte minerali medrese eski dönemlere dayanan ve mimarisiyle görenleri hayrete düşüren nadide bir tarihi eserdir. Selçuklu sultani alaaddin keykubat'in kizi hundi hatun veya ilhanli hanedanlarindan padisah hatun tarafindan yaptırılmış. Erzurum 4k çifte minareli medrese ve erzurum kalesi by drone erzurum çifteminareli erzurumkalesi.mp3. Yapının, geçmişte şehri kuşatan dış surlara yaslanan doğu cephesi, eksenden güneye doğru hafifçe. Çifte minareli medrese (hatuniye medresesi), türkiye'de erzurum i̇linde bulunmaktadır. Erzurum'un sembollerinden biri olan çifte minareli medrese'nin bir kitabesi olmadığı için, yapılış tarihine ilişkin net bir bilgi bulunmamaktadır. Iki katlı, dört eyvanlı ve açık avlulu medreseler grubuna giriyor. Hatuniye medresesi olarak da anılan eserin türk i̇slam ve vakıf eserleri müzesi olarak hayatına devam etmesi için çalışmalar başlatıldı.

Iki katlı, dört eyvanlı ve açık avlulu medreseler grubuna giriyor erzurum. Kümbeti erzurum' da bulunan kümbetlerin en büyüğüdür.

Posting Komentar

0 Komentar